Verlies en rouwverwerking met Therapie Amsterdam

Iets verliezen is vreselijk

Je kunt veel verliezen in het leven. Een geliefde, je ouders, een kind. Maar ook, je baan, je huwelijk, de hoop op een kind. In alle gevallen moet je met dat verlies leren omgaan.

Dat is nooit makkelijk. Toch kun je er in de meeste gevallen, samen met familie en vrienden, na verloop van tijd vorm aan geven. Maar soms lukt het niet en loop je, bijna letterlijk, vast. In dat geval kan ik je helpen.

Taken in het rouwproces

Om een rouwproces goed te kunnen doorlopen, moet je verschillende taken verrichten:

  • accepteren van verlies,
  • accepteren van pijn en verdriet,
  • aanpassen aan een nieuw leven,
  • ons verlies een plaats geven en de draad van het leven oppakken.

De behandeling van Therapie Amsterdam is er op gericht om het rouwproces in zijn geheel te doorlopen.

Ergens vast in het proces

Veel mensen komen in dit proces vast te lopen omdat ze verlies niet kunnen accepteren of omdat ze de pijn bijvoorbeeld niet aankunnen. Daarin kan ik je helpen.

Ik zal het hele proces samen met jou doorlopen en je ondersteunen tijdens de emoties die erbij horen. Op eind van dit proces zal de pijn en verlies nog steeds bij je horen, maar je zult in staat zijn om door te gaan met je leven. Wij kunnen er een betekenisvolle ervaring van maken.

Contact Therapie Amsterdam

Voor een vrijblijvend advies, vragen en hulp kun je ons altijd bellen. Onze telefonisten zijn geschoold in de psychologie en helpen je graag. Wij vinden voor jou een therapeut die bij je past, zodat je snel bent geholpen. Wij kunnen ook een afspraak voor je inplannen en vaak zonder wachtlijst. Bel ons op 085 4014720.